Kajsa-Varg.

Alla inlägg under mars 2010

Av Kajsa Varg - 19 mars 2010 22:17

Ja då har man klarat av ett arbetspass till då,men hu vad trött man blitt o värken efter ja den ska man inte prata om,F-Fn.

Han hem o sova 2 timmar sedan kom guben in o väckte mig då var det dags för att åka till arbetsterapeuten,fick pröva ut ett annat stöd till handen,sedan så ska jag sova med handskenorna på så att händer o handleder blir avlastade under natten.

Sedan fick jag lära mig lite gymnastik för fingrarna o fick med mig hem en fyrkantig svamp som jag ska krama o trycka mina fingrar i sedan så ska det göras långsamt för svampen liksom jäser ut långsamt efter jag kramat den.

Sedan blir det ett återbesök i April igen,så får vi se hur det gått.

Efter detta åkte vi o handlade mat,sen blev det röda korsets Bikupan,uj va med folk det var där.

Hittade massor med dukar i påsktema som de sålde för halva priset tänk en stor fin duk för 10 kr. och  7.50 köpte flera st.Sen hittade jag en gammal Plupp bok som en flicka fått av sin far 1958 den ska jag ha att läsa tillsammans med Embla.

Sen har de ett fik där så vi satt oss o tog en macka o en gobit så billigt fika o medans vi sitter där så kommer en gammal arbetskompis så hon kom o satt sig hos oss så det blev en trevlig stund.

Ockh sist men inte minst så åkte vi sedan till Ikea o handlade lite prylar,sen blev det naturligtvis pizzaslice o dricka o efterrätt en mjukglass,bara älskar deras mjukglass.

Nej nu ska jag avsluta detta med ett par trevliga bilder från förra helgen när vi var hos dotra o åt o lilla Embla varit på kalas hos en dagiskompis.Måtte varit ett lyckat kalas de hade pysseltema i prinsessans tecken.

Och med dessa bilder önskar jag er en underbar helg med era nära o kära.Stora helgkramen på er.

  

Här varè dukat,men hoppsan här hamnade Embla o Christ,på bild:-)

Den goda o vackra maten.

  

Vårt  underbara barnbarn.

   

Denna fina prinsess skylt har Embla gjort alldeles själv.

  

Sedan så har vi ju skylten Agnes gjort alldeles själv till hon skulle till Globen på melodifestivalen.

  

Av Kajsa Varg - 18 mars 2010 17:28

  Ja då var man hemkommen från stora staden UPPSALA,har varit till sjukgymnasten o gått igenom ett eget träningsprogram.

Hon är ju bara så go min sjukgymnast,sen har jag fått papper med mig hem så jag kan förska träna lite hemma.Så jag hoppas att detta ska göra att det onda blir bättre.ja vi får se,men det känns så skönt att det händer något att det är någon som bryr sig att man har ont.Sedan imorgon så ska jag till arbetsterapeuten igen o ska kolla upp mina händer,fått höra av sjukgymnasten att hon trodde jag hade en nerv i kläm,så jag ska fråga hur det ligger till imorgon.

Men vet ni vad jag såg när jag sedan gick till bilen,jo en fågel som fastnat i grillen.

Huvudet o kroppen hängde ut o stjärten satt fast i grillen,först trodde jag det var en burfågel av något slag den var så röd i färgen o sedan var näbben stor och gick i kors.

Ja jag var ju bara tvungen att ta den med mig hem,så jag tog en påse o stoppade den i läskigt var det ju men jag kännde ju att jag var tvungen att veta vad det var för sort.

Iallafall kom en kille hem o kikade på den o det var en korsnäbb,men jag trodde int att de hade sån röd färg,synd bara att när man äntligen får se en så är den död.

Nej nu ska jag sova ett tag för ikväll åker jag o jobbar igen,sen får vi se hur min yrsel blir har haft detta nu i tre dagar men det kommer bara mot eftermiddagen.

Tänk att i Uppsala så har det smällt bort jättemycket snö,vägen in till staden var inte vacker,så skitigt så skitigt,nej hoppas att det går fort nu så vi får lite grönt.

Just det,jag funderar att ev.lägga ner den här sidan framöver,och ta tillbaka 123min sida.Men ska prova ett tag så får vi se hur det blir.

Ha det så gott alla goingar,tänk imorgon så är det Fredag igen.

Här kommer en vacker o fin fågel som slutade sitt liv i en bilgrill, usch vilket öde!Vila i frid.

Har ni sett så vacker färg,men hur kan den få i sig mat med denna näbb.    




Av Kajsa Varg - 18 mars 2010 00:48

Sussigott alla,men ni sover väl redan bara jag som nattugglar:-)

  

Av Kajsa Varg - 17 mars 2010 13:29

Igår kväll kom Embla hit för hennes mamma hoppade in extra för en tjej på jobbet inatt eller tidig morgon passar nog bättre.Senare på kvällen så gjorde jag en beställning på pärlor,tokig man är bara handlar o handlar kanske gör nåt halsband eller nån liten grej,o inget säljer jag,undrar hur mycket pengar man gjort av med på dessa pärlor:-)med de är ju vackra att titta på.Ska försöka lägga ut lite smycken om det är någon seda n som fastnar för något så får ni gärna handla av mig.

Vi var upp tidigt o hade iväg lilltjejen med bussen,sedan åt Embla o jag en stadig frukost har börjat med frukost välling nu varje morgon efter magsjukan o magen känns mycket bättre.

Sen ville Embla att jag skulle läsa Mästerkatten i stövlarna,när den var klar somnade vi båda 2 plus 2st.hundar bredvid oss.

Men nu har vi ätit potatisgratäng o ytterfilè o varit ute i det fina vädret,Embla åkte pulka på vår pulkabacke o jag satt vid magasinsväggen o gottade mig i den sköna varma solen.

Sedan kom tonåringen hem från skolan tidigt hon mådde inte så bra i magen,men det fixade vi med Ipren o vila.

Nu har lilltjejen kommit hem från skolan så nu är det dags för en fika tillsammans.

Ha en fortsatt underbar dag i detta väder sååååå himla skönt.

    



Av Kajsa Varg - 15 mars 2010 18:33

Guben var ju en snabbis till stugan i Ångermanland o skottade av taket o kikade till den,sen var de till min barndomskamrat o hälsade på o fikade innan de åkte hem igen,men här kommer lite vintriga stugbilder.

        Känns vyn över sjön igen:-)     

Av Kajsa Varg - 15 mars 2010 18:14

En hel dag har nu gått o man har knappt gjort något.Men det är väl så det är när man varit o är tillbaka till livet" bergodalbana"

Har iallafall lagat en riktig Söndagsmiddag fast det bara är Måndag,sen skulle jag behöva bada Hjördis o borsta Chisa,men kan kanske spara till i morgon.

Titta på Saltön ska jag iallafall komma ihåg att kika på,sen kommer väl mina levande värmedynor att ligga på varsin sida om mitt knä.

De är ju så ruggigt mysiga mina söta svartingar.

Sen kom jäntan hem idag o bara fryser som attan,nu har hon lagt sig o somnat så vi får se vad det blir av detta.

Hoppas att hon bara slarvat med sömnen inatt för hon sov över hos en kompis o fem tjejkompisar till.

Imorgon är det så dags för skola för barnen igen,får hoppas det blir ännu en solig dag då så man kan ut med doggarna.

Har idag sytt i knappen i morans sjal som jag stickat,en smal kort sjal som man knäpper med en knapp framtill så det håller sig kvar på hennes axlar.

Ha det så gott alla goa vänner som här kikar in,nu blir det en stund på F.B innan jag går ut med mina doggar.Fridens kramar på er.

  



Av Kajsa Varg - 14 mars 2010 18:29

 Igår var vi till äldsta jäntan som fyllde år,där blev vi bjudna på hummer dressingar varmrökt lax o någon slags sallad med linser o ingefära i sen blev det ett rött vin till som hon köpt i Tunisien när hon var där.

Så himla gott allting var,meeeeen hummern var det ingen av oss fyra som gillade.

Hummern hade hon fått i julklapp från jobbet 2 st.stora som de fick hämta i Stockholm,men hon slängde in dem i frysen för att vi skulle äta dem sedan.


Köttet var så himla segt o ingen god smak,är det någon som vet om man bara tinar en hummer o äter eller ska man göra något efter man tinat den.

Idag tidigt på morgonen så åkte guben upp med svärfar till stugan i <norrland för att titta till taket m.m o de tyckte t.om att snön smält bort mer där än här i Uppland.

Så nu ska jag baske mig upp till stugan i påsk,längtar så grymt upp dit tillika barnen med.

Sedan har man suttit ute i solen,fick iden att sätta mig mot en tall i trädgården på ett liggunderlag o sola helt underbart.

Men tiden är som sagt knapp när man har ungar,det var köra till stallet hämta från stallet köra till Almunge o hämta från almunge,men en liten go stund fick jag iallafall.


Just ja!melodifestivalen var det rätt låt som vann,ja det tyckte jag men nu börjar jag tvivla men va sjutton det är väl inte hela världen  om inte Sverige vinner.

Alla låtar tyckte jag faktiskt om,har lustnat lite mer på dem i.om att jäntan o ena grabben spelar dem så jag tycker många av låtarna har blitt bättre o bättre.

Men Anna är en duktig tjej med en underbart härlig röst o en enorm resonanslåda som jag brukar säga.


Ja imorgon är det studiedag för barne i skolan,så då blir det att skjutsa jäntan till stallet igen,sen så får vi väl se vad lilltjejen o jag o huundarna hittar på.

Ha det så gott alla mysigt goa bloggare,imorrn är det Måndag igen.

  


Av Kajsa Varg - 12 mars 2010 01:14

Idag åkte vi till Norrtälje,vi hämtade först lilltjejen vid skolan.Sen fick grabben köra hela vägen till Norttälje,han skulle ju till en körskola där o köra en testlektion.

Sen när vi var framme så tog jag över ratten,naturligtvis kör jag motorstopp precis utanför körskolan vid en stor klunga gubar.

Sen när jag ska parkera så kommer jag åt ratten o det tutar för fullt naturligtvis o hela klungan med gubar ja de glodde så de höll på tappa ögonen,kanske trodde jag tutade på dem.

Sen gick lilltjejen o jag en sväng med hundarna,herrejestanes har då aldrig sett så mycket hundskit som i Norrtälje hu va äckligt.

Ner till en bro där det forsade på ganska så bra sen gick vi endes en gångväg endes vattnet,tordes ju inte gå hur som helst för jag var rädd att gå bort mig.

Vid vattnet var det en massa änder,trodde de skulle bli rädda när vi kom med båda hundarna men istället när de såg oss så kom de springandes fram till oss stackarna trodde vi väl hade mat med oss.

Sen gick vi tillbaka till bilen när hundarna hade fått sitt,de blev inte glada när de fick sitta kvar o vi gick iväg.

Vi hittade sedan en affär med vintage prylar eller nåt är inte så hemma på detta men en stor affär med gammalt som var nytt sen hade de lite gamla kläder allt från tvål pasta kläder o en massa prylar men där var det kul att gå länge.

Jag köpte ett par ljusmanchetter i glas lite skålformade sen hängde det ner tre st.glasklumpar från skålen de var verkligen söta o sen ser mina ljusstakar till matbordet lite större ut nu så jag blev så nöjd.

Sen efter allt detta så blev det mc donalds men fy va äckligt hamburgaren smakade men kaffet o stripesen var jättegoda.

Sen väl hemma så hade större tjejen bakat cup-cakes igen o grabben talade om att nu var det bokat allt med några körningar teoriprov o uppkörning,men det fick vi ju naturligtvis inte veta när det var.Men nu är det bara att vänta o se om det blir något kort det skulle ju avlasta oss väldigt mycket,men huga gillar inte egentligen att de ska ha kort lugnast utan iallafall för mig då slipper man oroa sig för att de ska köra tokigt.


Här kommer lite dåliga bilder antingen är det jag eller kameran som är knasig nu,tycker bilderna blir så suddiga.

Här varè cup-cake`s

    

Lite bilder inne ifrån affären.

  

Det här var en jättesöt klänning i form att ha värme ljus i,ovanlig o orginell.

  

Här lite barnklänningar som hängde från stor till mycket liten klänning.

    

Lite annat.

      

Chisa o Hjördis har väl aldrig vart så lugna när de sett fåglar förut,de bara tittade o tyckte det var spännande.

Så vackra huvuden som glänste i solen,men det blidde inget vidare på bild.  

        

Vatten bild.

    

Presentation


Kajsa-Vargs Blogg.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Klockan.

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Här kan du skriva lite mer privat.


Ovido - Quiz & Flashcards