Kajsa-Varg.

Alla inlägg under februari 2010

Av Kajsa Varg - 18 februari 2010 18:48

Har varit både hos sjukgymnast ,kurator,arbetsterap, denna vecka,så jag har inte hunnit varit inne o skrivit på ett tag.

Sen när det varit tid så har jag borstat o badat hund,måste erkänna att jag varit inne o läst hos några av er,men mer har det inte blivit.

Nu är jag framme vid kvällen,halv nio åker jag till mitt jobb o ska börja arbetsträna sen går jag av i morgon bitti 07.00 eller om det är 07.30

Jag ska bara gå med men det blir ju iallafall att jag kommer att hugga i så vi får väl se hur det går,men måste erkänna att nog känns det konstigt har ju inte varit på mitt jobb på ett år,men sätter man inte igång att jobba på sitt jobb så måste man stå till arbetsmarknadens förfogande eller bli utförsäkrad.

Men det är bara att sätta igång,funkar det inte så har jag iallafall försökt.

Sen igår var jag till arbetsterapeuten o det var en glad o gullig dam i sina bästa år,hon kollade mina handleder som jag har så ont i o troligtvis så är det karpaltertunneln som spökar.hon kollade upp vissa saker o då domnade mina fingrar bort.

Nu har jag prövat ut en massa stöd skenor,så jag ska ha en på var hand när jag sover o jobbar sen en smäckrare sak dagtid o de är såååå skönt att ha dem.

Sen har jag fått lära mig hur jag ska arbeta med händerna handleder,o övningar jag ska göra o tänka hela tiden på hur jag arbetar o håller handlederna ej böjda de ska hållas raka så jag inte stoppar flödet,kanske blev lite krångligt skrivet men men.

Ha det så gottalla goa bloggarvänner i morgon bitte när barnen åkt till skolan så passar jag på att låna grabbens dator o kikar in hos er.Hörde förresten att i helgen(lördag)ska det komma 1,5 dm.snö


ÖNSKAR ER ALLA I VÅRT AVLÅNGA LAND EN UNDERBART GO FREDAG,

Kraaaaaaaaamiz på er alla vänner.

Varsågoda delar med mig av rosorna till er underbara bloggarvänner.

  

Av Kajsa Varg - 15 februari 2010 01:33

Tack vänner för era vackra kort,ni är guld värda.

ÖNSKAR ER ALLA EN FÖRSENAD MEN UNDERBAR ALLA HJÄRTANS DAG.

        

En härligt go bloggare är tillbaka! VÄLKOMMEN TILLBAKA Janeth65.

tack för det fina hjärtat.

  

Av Kajsa Varg - 14 februari 2010 23:09

Ja då har man kommit hem efter en några händelserika dagar.

I Fredags när barnen kommit iväg till skolan var jag tvungen att fixa iordning mig,för sen var det dags för guben o mig att åka iväg till Uppsala.

Med en viss tvekan o orolig som bara sjutton,så åkte jag o min man iväg,Hjördis ville ju så gärna följa hon grinade som bara attan när vi åkte.

Hon blir så ledsen när man åker ifrån henne,men brukar gå över efter en halvtimme.

Väl inne i Uppsala så skulle vi in till Sivia torg,där skulle vi på Spa club.

Där blev det ångbåts bastu i en 40-50 min tror jag det va,sen var det massage samtidigt så man låg o skakade där inne men varmt o skönt var det.

Efter det blev det lerinpackning och inlindat i plast sen ett tjockt täcke där skulle man ligga ett tag,sedan fick man duscha av sig all den svarta leran.

Synd att inte guben tog kort på en,men han låg i ångbåtsbastun då för vi fick behandling båda 2.

Sedan var det dags för migh att bli vaxad,jä---`?kla dotra här skulle vaxas ben o bikinilinjen var det tillsagt om.

Ja jäklar vad det gjorde ont!kan inte förstå dom som gör detta,men dotra tycker att jag varit lite av en apa så det var väl det jag fick nu.Men inte blir det igen,kan va bra o va hårig så det värmer i kylan:-)

Efter detta så blev det Aroma massage,sen så fick jag med mig en härlig hand o nagelbandscreme som luktade underbart o en del ansikts o ögon lotion eller vad det kan heta prover.

Sen var det bara att fixa sig o gå upp o sätta sig o dricka ett stort glas vatten.

  

Efter det så hade vi en stund ledigt så vi åkte till Gränby för att fika för hungrig det var man inte,det fick bli kaffe o en liten bakelse o en macka med skagen röra.

Sen satt vi där en stund sen så bar det av till kapp ahl för att köpa en halsduk för jag fick inte min med mig o hittade en för 49kr. som var så underbart mjuk o go sen så choppade jag 2 tunikor o en jättefin kort tunika med vida armar för 49 spänn som hittat,för man visste ju inte om man skulle på Flustret senare på kvällen.

Efter detta var det bara att skynda sig iväg för sen bar det av till ett annat ställe o det var Hair team.ojojoj nu skulle det bli klippning o färgning.

Vilken behandling man fick 3 olika färgningar o fick sitta mycket i stolen där hon sköljde håret,i den stolen var det massage o där fick man sitta länge.3 timmar tog hela proceduren har aldrig varit med om något liknande.

Men oj vad frisörerna måste få höra mycket,tanterna som blev klippta bredvid mig o det var några som kom o gick deras munnar var inte tyst en sekund tror jag:-) o en annan var så trött av allt så jag sa inte mycket,men jag tror tjejen tyckte det var skönt för när det behövdes så samtalade vi.

      

jA HÄR LIGGER MAN O DÅSAR O FÅR MASSAGE.VAR NÅN SLAGS FÄRGNING SÅ DET SKULLE SITTA ETT TAG.

  

jA HERREGUD SER UT SOM HON RAKAT MIG.

Ja efter detta sa guben att nu kan vi åka o tjecka in på hotellet,gud så skönt tänkte jag nu ska jag lägga mig direkt på sängen när vi kommer upp.

Ja när vi kom dit så blev man ju naturligtvis gratulerad av tjejerna,sen när vi kom upp på rummet så stod där en bricka med frukt o 2 flaskor vin till oss,och ni förstår det var jordgubbar med de var så vackra o luktade verkligen solvarma jordgubbar o vilken smak helt underbart god mums.

  


Satt o pratade ett litet tag så säger guben att vi måste nog gå iväg för vi ska till bara ett ställe till o det går fort säger han,oh nej vill vila! -vad ska vi göra nu då säger jag.

Jamen det här går så fort o det är ingen ting,så jag tänkte att vi kanske skulle ta ett kort eller hämta något bara.

Haha ha in till en butik som säljer kosmetika,och där skulle jag sitta mitt i affären o bli uppsminkad,jamen gud vad jag blev nervig det här kommer inte att funka jag får panik.Men sminkad blev jag o tjejen fick som frissan fria händer.

  

NU VAR MAN FÄRDIG.

    

Efter detta fick jag sedan välja smink för 500 kr.Tjejerna i affären tyckte jag blev så fin så,men de kan väl inte annat säga:-)

  

Sen så sa jag nu är det väl slut på allt,ja nu blir det bara att vi ska ut  o äta säger guben.

Men först gick vi till Jam Jam en godisaffär där köpte jag en massa smågodis o tryffel en med bailyscreme o såg ut som ett hjärta o sen stod det Jag älskar dig o sen entryffel med bladguld på och de var såååå goda.

  

  

Vi promenerade till hotellet o gick upp o vilade en stund o åt godis,sentog vi lite rött till tryffeln.

Efter en stund var det så dags att gå iväg till restaurangen en Italiensk,så trevlig personal o sååå underbart god mat,där hade vi en mysig stund.

Färdigklädd för mat.  

  

FÖRRÄTTEN,Rostat italienskt bröd tomat basilika skinka italiensk kommer ej ihåg vad den heter.Så underbart god,höll på att glömma fota den ,så den är lite naggad i kanten:-)

  

Gubens varmrätt,lax toppad med parmesanost o en risotto med bläckfisk o en hel del annat toppad med en kräfta.

Otroligt gott,tur att inte jag todg detta,gillade inte bläckfisken huga!.

 

Min rätt fläskfile med tryffelsås sen var det potatis som var gjort på ett visst sätt,såsen var gudomlig.Just det var anklevermousse också tror jag det hette ,läskigt men det gick in.    

Men ni ska veta vi orkade inte ens kaffe efter maten så mycket fick man på tallriken,så när vi sedan kom till hotellet hade vi tänk gå ner till puben en stund o tagit lite kaffe.

Men jag var så trött så trött så jag somnade på sängen halv elva på kvällen,guben fick absolut inte liv i mig sedan väckte guben mig 10 på fm.för att frukosten var bara till 11 så vi var tvungen att skynda oss.

Det var så mycket frukost nere i hotellet så jag visste inte var jag skulle börja,ja kära hjärtanes så mycket frukost har jag då aldrig ätit men gud vilken lyx o alla var så trevliga på hotellet jag har då aldrig varit med om något liknande.som vanligt glömmer man ju fota,men lite blev det på slutet.

  

Detta har varit min dotter som fixat allt med lite hjälp av sina syskon o svärfar o svärmor,Detta skulle alla människor få uppleva åtminstonde en gång i sitt liv.

Ja min dotter är helt underbar som ordnat detta o det har varit väldigt skönt för min kropp o själ.

Sen när vi skulle åka hem,så är det ju att jag hade bjudit hem släkten o det har man ju varit orolig för,inget du behöver tänka på säger dotra det ordnar sig allt är fixat.

Ja när vi kommer hem sedan så är det ju fullt med folk hemma hos oss o mina föräldrar o min syster hade osså kommit.vedspisen var fullt uppdukad med bröd o tårtor,ja allt var fixat.

 

   Dottern är otrolig på att göra tårtor,rosorna gör hon också själv.     

Så här bortskämd har jag då aldrig blivit,inte ens fixat en tårta o svärfars syster hade bakat bröd behövde inte ens ta mitt eget så nu har jag ju brödet kvar tills dotra fyller den 22 feb.

JA MAN KAN INTE TACKA ALLA MINA NÄRA O KÄRA NOG FÖR DETTA JAG FÅTT VARIT MED OM.

jAG KÄNNER STOR KÄRLEK FÖR ER MINA KÄRA .

Men vet ni vad gubens syskon o en släkting till dem köpt i present,blev så otroligt glad ett trimbord o en klippkurs hos Mia Övernäs sen fick jag ta med mig en till och då tar jag naturligt vis med min man,kan inte vara utan honom.

           

Mer kommer det att bli har jag fått höra så man undrar hur länge denna födelsedag ska hålla i sig:-)

Sen i slutet på Feb då ska jag försöka få hit alla gamla kompisar o grannar så vi kan träffas o äta gått o dricka gott prata och ha det mysigt.

Tackar alla som gratulerat mig på min dag älskar er alla underbara människor.

Min man o jag.Hmm ser nu hur hemska strumporna ser ut,får nog skaffa han ett par nya:-))

        

TACK SNÄLLA GOA LENA FÖR DET VACKRA FINA KORTET.

  


Av Kajsa Varg - 8 februari 2010 19:10

Ja idag har man ju sovit halva dagen,tur så kom solen fram sent,men sendan blev det fart på gumman.

Fram med snabeldraken,tog bara det värsta,sedan torkade jag några golv.

Guben städade toan,sedan blev det fika för grabben o hans tjej kom hem.

Hundarna fick skena löst i trädgården idag,de får motion då med herrejestanes vad de leker o har kul tillsammans.

Sen så tog jag fram aktivitets tavlan till doggarna,luckor som man gömmer godis under sen ska hundarna skrapa undan luckan o ta godiset.

Gick ju jättebra för Chisa har ju varit med förut,sen brukar ju Hjördis göra som Chisa,sen försökte jag visa Hjördis.

Men hon är ju så Hjördis att hon ska ha allt o vill ha allt,så hon började morra på Chisa och sen bröt helvetet löst.Hjördis flög på Chisa sen var bråket i full gång,jag tog bort Chisa o guben hade den Hjördis men hon gav sig inte o skulle flyga på Chisa igen men då blev guben arg på henne.

Chisa satt en godisbit troligtvis i halsen o hon hostade för fullt,jag tog o satt mig med henne i trappan,då kommer Hjördis o sätter sig bredvid oss o börjar slicka o nosa på Chisa sen börgade Hjördis att hosta när hon hörde Chisa hosta.

Ja det såg ut som Hjördis verkligen ångrade sig,så söt skruttan när hon sedan slickade Chisa o sa förlåt.

Nu är smörgåsbordet bokat till oss alla imorgon,ska bli skönt att få åka iväg en stund.

Sedan till helgen kommer släkten,och vännerna ska vi ha bjudning för i slutet på Februari.

Ja förstår ni det är så att det är någon som fyller år imorgon,helst vill jag ju bara slippa.

Hade jag fyllt på sommaren så hade vi åkt till stugan bara med familjen.

Agnes har tagit 2:a dosen av grisvaccinet idag,de hade så man fick komma till församlingshuset,så vi behövde ju inte åka så långt.

Min mor kom hem idag sent på em. och allt ser ut att ha gått bra,sen ska en sköterska komma hem o ge henne sprutor mot proppar,så hon satt o väntade på henne när jag ringde.

Våra vänner åkte igår till Indien o vet ni hela 28gr. varmt i Dheli tänk om man kunde följt med.

Men tur vi hade de frågade om vi ville låna något så vi kan se en massa olika tv.program så nu på Onsdag ska jag äntligen titta på Lena`s program Det okända

Det ska bli spännande.

Just det jag bakade ju kakor i gårkväll,som ni ska få recept på för de är så goda.

Men först ska jag ner o äta,idag blir det vardagslyx,ytterfilè o potatisgratäng o bearnesås.

Av Kajsa Varg - 8 februari 2010 01:44

Här kommer bilderna från Söndagens promenad.Vilken lycka!plogad promenadväg.

  Den gamla smedjan,stora Finndalen.     Den gamla smedjan tagen från gaveln.  Byggnader vid stora Finndalen.kolla in till vä. vilka timrade knutar så vackert.    

Vass fotade i motljus vid ån som går mellan Testen o Tjärven. 

  En översnöad tomte som glömt var han kom ifrån,med julklappsäck på ryggen med paket i, o en ölburk i ena handen. Hjördis som tittar efter husse. Hjördis o Chisa,Chisa är den med jacka.  Är detta ett hundspår eller?????Det var ganska så stort.    Här kommer Chisa o Hjördis springande 2 hundar i 1.  


D  

Denna snögubbe var väl läcker inte kunde man ju gå förbi denna utan att fota.


G

Gu

Guben med hundarna. 

   

       

Av Kajsa Varg - 7 februari 2010 18:17

Idag blev det länge i sängen,så underbart gott att sova sen har man ju 2 underbara hundar som ligger tätt intill o värmer.

Men till slut var jag ju bara tvungen att ta mig ur min underbara säng,bestämde att jag skulle ut på en långpromenad med hundarna.

Laddade bryggan innan guben o jag gick iväg med doggarna,sen när vi närmade oss skogspartierna så släpptes de lösa uj vilket ös det blev.

Ett underbart väder så det fick bli den långa rundan,trodde inte att det skulle gå att gå där men de hade kört med traktorn o plogat.

Så nu kan jag gå varje dag:-)om jag bara får arslet ur vagnen.men guben är ju sjukskriven denna vecka o ut behöver vi båda 2.

Mina promenadbilder kommer in senare för jag sitter vid stordatorn o vet ej hur det funkar så jag får ta guben till hjälp där.Vad skulle jag göra utan min gube.

På Måndag blir det städning o bakning...ja åtminstonde något av dem o känner jag mig så blir det bakning.

Kan inte tro men jag städade jämt förut damsugade varje dag o torkade alla golv,men sedan jag fick värken o gick på en kurs att lära sig avslappning o den som hade kursen hade fibro som hon också pratade om o att man måste lära sig att typ att lite skit i hörnen gör inget.

På Tisdag åker hela familjen o grabbens flickvän till Eckerö,då blir det smörgåsbordet med hela familjen helst hade jag velat att doggarna fått följa med också men det går ju ej,och skulle jag säga det till guben då fick han väl spader.

Tjejerna har idag varit ute o byggt en igloo,de var ute jättelänge,sedan när de kom in blev det varm choklad o ostmackor.


Ha det så gott alla goa som kikar in hos mig,ni är guld värda,men en ros till er alla den vackraste jag hittade så naturlig o enkel o vacker.VARSÅGODA

                              TILL ER ALLA VÄNNER SOM HÄR KIKAR IN.

Av Kajsa Varg - 5 februari 2010 15:34

Är det inte min dator som krånglar så är det något annat.

Försökt komma in på bloggen i nästan 2 dagar,men det har inte fungerat men nu sååå .

Är ju så förbaskat trött o bara vill sova men jag håller mig uppe med nöd o näppe:-)

Min mor vaknade upp ur narkosen i onsdags em. och allt hade gått bra,men hon får extra blod i dropp för hon förlorade en heldel o vad det sagts till mig för propprisken.

Men det är väl inte undra på också när hon äter blodförtunnande.

Så har jag varit på möte äntligen,så nu ska jag börja arbetsträna i näst nästa vecka en natt/vecka o gå utöver.

Men tror att det kommer att bli jobbigt,för jag klarar inte mycket,förrän jag får ont o blir supertrött och nu är det bestämt att jag ska gå utöver 10tim/natt.

Så det blir ju långa pass på en gång,men det fanns inte dagtid o jag tror samtidigt att det blir tungt att jobba dag.

Men det är bara att köra på och då har jag iallafall försökt.

Idag var jag till doktorn och fick sjukintyg,då passade jag på att fråga om min värk som ingen hittar något svar på,och då frågade jag eftersom jag vill veta om det är fibro.

Men då sa hon att har man ej hittat något så säger man eller ja att det är fibro men sen att eftersom jag inte mått bra så kommer värken ofta med in i bilden.

Men jag som inte litar så mycket på läkare,tror faktiskt inte på detta,eller så kan det vara men inte i mitt fall eftersom jag haft värken mycket längre.


Idag så har jag fått rivit upp det jag stickat 3 gånger,tänk har jag sluppit detta har jag nog haft sjalen klar till min mor.

Sen har jag knåpat ihop ett halsband o ett armband,men inte var det något vidare men sen tryter fantasin.

Sen ska jag senare försöka baka lite cornflakes drömmar,och kladdkakor.vankas kalas nästa vecka förstår ni.

Har bakat bullar i veckan stora längder med vaniljkräm liggande i mitten sn ska man ringla glasyr övermmmmmmm de är så goda.

Men mina blev som sagt alldeles förstora både på bredden o längden.

Så Embla trodde mormor höll på baka pizza i ugnen.

Ha det nu så gott alla goa bloggisar runt om i Svearikes land,ha det så gott denna Fredag o önskar er ett mysigt Fredagsmys med era nära o kära.

Ett armband i svart o vitt,Bergskristall vaxpärlor o svart mysig kedja.

  Löstagbart smycke med svart hjärta o krona.     Halsband av vaxpärlor.i lila o vitt.med stor bergskristall bumling.       Armbandet bergskristall. Stor Bergskristall bumlimg.silvertråd på mässing/koppar.    


Presentation


Kajsa-Vargs Blogg.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Klockan.

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Här kan du skriva lite mer privat.


Ovido - Quiz & Flashcards