Kajsa-Varg.

Alla inlägg under januari 2010

Av Kajsa Varg - 14 januari 2010 23:46

Idag har man varit till sjukgymnasten o fått sig lite nålar igen,idag var ingen bra dag det gjorde så ont så jag nästan lätta från britsen.

Är helt otroligt hur det kan göra så förbenat ont,men det är inte många gånger kvar nu,så man får stå ut den korta stunden det gör ont.

Sedan åkte vi iväg till Ikea så vi skulle få oss lite mat i magen,Embla ville ha köttbullar med potatis o lingonsylt påpekade hon,jag åt kycklingfillè strips sallad och en god gugga till,guben blev det nå biffar av något slag,sen satt vi och åt vid sofforna så Embla fick sitta i möbler i hennes stl.Här gillar jag att vara säger hon helt plötsligt och tittar på mig efter en stund så ser jag att hon kikar på mig och så säger hon mormor tycker du om mig,ojaaa min lilla vän mormor tycker om dig såå mycket.Denna unge är bara så otrolig på att prata o komma med frågor:-)

Varenda person hon mötte så tittade hon på dem och börgade prata med dem.

Iallafall när vi ätit klart så skjutsade guben oss till Upplandsmuseumet,Embla o jag skulle vara där medans han skulle upp på stan för att handla.

Vi tittade på fallet i Fyrisån,hu såg så kallt ut.Sen gick vi och kikade runt lite och sen lekte Embla i de små husen de byggt upp där inne alla saker i barnstorlek.

Sen ritade vi,och efter ett tag kom morfar och då sprang Embla runt med honom o tittade o lekte sen fikade vi och sen var det dags att åka till nästa ställe.

När vi skulle gå ut så pratade Embla med tanten vid disken på nedre botten intill utgången,Vad är det och varför sen såg hon en tygkanin som någon sytt och sålde då säger hon till tanten en sån vill jag ha!näe vill nog inte det säger hon sedan.

Sen när vi skulle gå ut så möter vi en äldre man i dörren,-vad ska du göra här inne,säger hon o sedan fick ju han också en massa frågor.

Ja detta barn är då inte blyg för någon och alla hon möter så ska hon prata med dem eller fråga ut dem.

Ja inatt får hon sova över hos oss och hon var så glad,då kan hennes mamma få städa i lugn o ro.

Sen ska vi guben Embla o jag o hundarna åka till min mor o far imorgon en sväng,så vi köpte med en tårta så vi kan bjuda på fika.

Sjukhuset hade ju ringt till min mor att i nästa vecka måste hon åka in på grund av det de såg på ultraljudet av hennes bröst och läkare hade sagt att det inte såg bra ut.

Min mor ställde frågan räcker det inte med allt nu,så ska det bli det här me.Är nämligen så att under hennes levnad har hon bara drabbats av en massa eländiga sjukdommar en efter en och sen nu detta,hon var så himla ledsen men jag hoppas att det går att ta en test sedan för att kolla upp så inte jag och min syster drabbas också men mina föräldrar skulle fråga läkaren på Måndag.


Här kommer lite lite kort från idag.Domkyrkan

 Fallet i fyrisån utanför Upplandsmuseumet.    Fallet i Fyrisån,utanför Uplandsmuseumet.  

Ser ni knoppen i framkant på kortet,här kommer det som finns under knoppen.

  

Embla inne på Upplandsmuseumet.Här lagas det mat.

    

Embla o morfar på väg till bilen.

  

Den höga svarta saken med en krona högst upp är en vatten pump där Uppsala borna hämtade vatten förr i tiden.

  

Domkyrkotornet.

  

Sen hämtade vi grabben o hans tjej vid Katedralskolan.

Et vackert träd utanför Gränby.

     

Av Kajsa Varg - 13 januari 2010 18:11

Här kommer lite foton sedan farbror Rimfrost varit i farten och en väldigt dimmig dag,synd att inte solen kunde vara framme då hade det varit vackert.Ja den kom ju faktiskt fram lite på e.m

                              ÄNTLIGEN kom dom!herr o fru domherre som jag bara hört på avstånd men denne herre hade 2 fruar med sig.         

    

Här är också lite kort när vi fikade hos dotra.Gubens syster har sin blandras med sig som heter Huski"Haski" en otroligt klok o snäll hund.

  

Tog ett tag men till slut satt också Hjördis stilla,så fick jag med alla 3 framifrån,tur man har digitalkamera så man kan plocka bort kort.

Mormor och morfars gullunge,mjuk pepparkaka tyckte hon var mums.  Guben o hans syster,oj jag tror guben har fullt med bulla i mun:-)      

Av Kajsa Varg - 13 januari 2010 15:45

Då har man varit ute och plåtat lite idag igen,är så dimmigt och mycket rimfrost

på träden är ju bara så vackert ute.

Igår var himmelen alldeles knallblå,var så vackert mot alla de andra färgerna ute.

Idag var guben o jag ner till dotra och Embla,vi fikade och sen kom gubens syster in en sväng också.

Embla tyckte det var så kul att vi kom ner,hon ville sitta i knät och gosa var ju bara så mysigt.

Sen när vi åkte hem så fick vi en jättekram och puss me sa hon så står hon och plutar med munnen.


Idag är det 13:dag Knut och då där jag har vuxit upp så går man Knutgubbe,så idag går alla barnen Knutgubbe,då går de utklädda så ingen känner igen dem sen ska de vara tysta.

De går då runt i gårdarna och plingar på dörrarna och öppnar de så ska man lämna godis frukt eller pengar.

Det kommer tror jag från Vallonerna en gång i tiden när de kom till Österbybruk.

Sen på ett ställesom heter Gimo i Uppland så går de också Knutgubbe.

När jag bodde hemma så gick vi syskon Knutgubbe,sen har mina barn gått men i år så stannar vi hemma.Vi får kika på TV-4 Uppland och se om de visar något från Gimo.

Senare så när man gått i gårdarna (och det gör man så fort det börja skymma)

då visar man upp sig på torget och bästa vuxen och bästa barn får priser,sen när det är slut så bär det av til Folkets hus och då blir det dans för de vuxna.


Här kommer nu lite bilder från gårdagen,när det var sol.

             Lillstugan på tomten som,som faktiskt är gubens o mitt första boende,vi hyrde det av tantens som bodde i huset vi köpt.              Hjördis.    

  Så här bra brukar man inte se 3-g masten,men nu är det mycket frost på den.     

Kvällskort.      

Av Kajsa Varg - 11 januari 2010 23:30

Nu har vi varit hos dotra o dansat ut granen,de satt ju då och åt när vi kom och då blev det lite linsgryta först innan dansen uj va gott det var tillsammans med pan rich detta måste jag göra nån gång.

När detta var klart så blev det dans,mormor o Embla drog förståss igång dansen,det blev en hel del jullåtar och Embla var så duktig och sjöng med i låtarna som hon kunde klockrent.Men efter ett tag så var mormorn så trött så då var det morfars tur att dansa medans jag försökte lugna ner flåset,usch vad ska det bli när man inte orkar mer.

Ja nog var det skönt att sitta o pusta o titta på barnen när de dansade runt,sen så fick de godis som jag tagit med och medans barnen smaskade så drack de vuxna kaffe.Gubens syster kom precis när vi skulle dricka kaffe så det blev ett litet gäng som fikade,sen fick vi ju chansen att gratulera henne till förlovningen.

Det blev inga dansbilder,däremot blev det lite granbilder för dotra`s gran är ganska ovanlig tycker vi.Det är bonden hemma hos oss som plockat den till henne och kraftig är den.

Har försökt vänt korten rätt men inte lyckats något vidare,men den dan kommer väl:-) Dotra har börgat städa bort julen idag därav finn det inga gardiner.

   

Ser ut som indiandansen eller kanske värme/tödansen.

   

Embla har varit på tandkrämstuben,både ätit o kletat ner sig men gott var det tyckte hon.

      

Min vilda Agnes så glad,undrar hur hon ska kunna hålla tyst och sitta stilla i skolan imorgon.

Sen kom Hjördis med på ett hörn hon älskar ju att försöka ta dessa julkulor o leka med

Måste ju bara ta med Chisa o hennes leksak.

      .

Av Kajsa Varg - 11 januari 2010 15:42

Idag har vi varit på en kort promenad,jag och min son tog hundarna med oss och följde med tjejerna till ett par kompisar.Sen gick jag och min son hem,jag sprang ute i trädgården o fotade och hundarna sprang runt o lekte,det märktes på dem att de hade kul och brydde sig inte mycket om kylan.

Det var 15 grader kallt ute på midaggen,men solen värmde skönt,t.om så där solen låg på ordentligt så droppade det.

Sedan var det in och dricka en kopp kaffe med den obligatoriska bullen mmmmmmmså gott det smakade.

Sen fick jag för mig att,ja det är så här att jag har ju köpt en klippmaskin för att kunna klippa hundarnas nos o tassar,men jag är så osäker o rädd att göra dem illa o vet ju inte riktigt hur jag ska göra.

Men nu j""klar så åkte maskinen fram,och jag klippte båda hundarnas nosar med min son Joels hjälp.

LÄSKIGT men det blev inte så mycket klippt vid ögonen men lite o på vissa ställen tog det mer o vissa mindre.

Men nu är de klippta och tittar man inte för noga så mjaa riktigt bra faktiskt,jag känner mig riktigt stolt faktiskt att nu har jag gjort det.


Snart blir det mat och sen ska vi ner till Embla o dotern o dansa ut granen,hon vill så gärna kasta ut den men Embla har bestämt att vi ska ner o dansa runt granen,och då kan man ju inte låta bli.

Nu ska ni få se näsorna på mina ÄLSKLINGAR.


Chisa.

     

        

Här kommer lilla/stora Hjördis.

   

Här kommer båda tillsammans,men det är inte lätt att fånga båda tillsammans,och Hjördis har som sagt väldigt svårt att sitta stilla. Chisa till vä. och Hjördis till hö.

     Chisa till Vä. Hjördis till Hö.  

Här kommer lite utebilder,snön hängde ner från gungställningen.

    




                                 

Väggen på vårt magasin.

 

Hus på vår gård.  

I detta hus bor vi,hu va rörigt  det ser ut.

    

Dörren på huset,kransarna är i år oäkta och köpta på IKEA.

   

Tänk det var 15- och det droppade från gungställningen och på droppar med frost på.

 

Inte lätt att fota,pudlisarna vill ju vara nära jämt:-) En tik i varsit hörn.

     

   

         

Den här bilden har min 13 åriga tjej gjort i går,måste säga att den var riktigt tjusig den är i blyerts och färgp.

     

Hjördis med sin lilla rådis.

     

Av Kajsa Varg - 9 januari 2010 22:57


Ja idag har man inte gjort mycket,medans jag o hundarna låg hemma i sängen o sov åkte guben iväg till Fjällnora med barnen o åkte skridskor,sen var de i på fiket där o drack choklad med vispgrädde o kladdkaka med vispgrädde.

Minstingen sa när de sedan kom hem,oooohon lade på så mycket grädde så jag mår illa ja men du behöver ju inte äta upp allt sa jag.Då tittar hon konstigt på mig,ja men du tjatar ju jämt att jag ska äta upp allt:-)

Nej idag så har jag haft sån huvudvärk så jag har nästan legat hela dagen:-(

Men ibland blir man så trött på allt elände o värk så då kan man lika gärna ligga o sova.Min mor fick ju en storkraftig stroke för snart ett år sedan,sedan var hon på(mammografi)fast hon fick ta med ultraljud i stället för hon kan inte röntgas.De såg då en stor sak sa de så de tog ett prov på en gång,så nu är det bara att vänta i 3 och en halv vecka innan svar kommer.Men de sa ju att det behöver ju inte vara något,men är inget vidare eftersom,hennes mor o syster dog i detta.Men får.... ja det är bara att vänta så får vi sen.


Min grabb gav ju upp Manchester o kom hem,det var bara så bedrövligt tyckte han o han orkade inte med att frysa så pass,för de var verkligen kallt där.

Sen så gjorde han ett prov i skolan så han fick reda på vilken nivå han låg på i Engelska och han låg kvar på level 7.Så han gör Cambridge provet i sverige istället.

Min son hade köpt hem lite gott te till mor sin och godis till lilltjejen och en fin T-shirt till tonåringen med engelska flaggan.

kraaaaaaaaaamm på er alla goa vänner,ha en mysig Söndag.

Godis asken som är en sparbössa .

   

Baksidan på godis asken hunden som lyfter benet mot telefonkiosken:-)

       

Av Kajsa Varg - 7 januari 2010 17:51

Idag har jag varit och fått akupunktur igen,idag gjorde det inte lika ont .

Men måste säga att jag har inte alls lika ont längre,kan vända mig i sängen ligga plant och vara ute o gå utan denna jäkla värk och inte alls lika mycket låsningar i höften.Sssssååååå gööööööööttt.

Men däremot så har jag då fått ont i armarna mer än vanligt,så att sitta vid datorn börjar bli ett problem.

Men det blir lite då o då,håller på att avgifta mig själv:-)) för att det blir ju som sagt lite som ett gift.

Men nu sa iallaall sjukgymnasten att jag ska smörja med zon ett tag framöver,för det är inflammationer i muskelfästen.

Ja nog klagat,sen åkte guben och jag en sväng till Ikea har ju eldat så mycket värmeljus.

Det blev ju som sagt en massa extra grejer som halkade med naturligtvis,det var ju rea där.

Hjördis fick en egen svart råtta,hon snor hela tiden Agnes gråa så nu får Hjördis leka massor med den så får vi se hur länge den håller.

Värmeljus kuddar 3 st.till rumssoffan och en smutstvätttunna till tonåringen.

stora doftljus,en kaffebricka till sommarstugan,små ljuslyktor,och sen en lång grej till att ha vantar i till ungarna som jag ska hänga vid elementet i farstun.

Sen blev det ju den vanliga pizzaslicen som e så god o 2 mjukglassar bara älskar deras mjukglass.

Sen hem till min goa fotölj,när jag fått akup. så blir jag så förbaskat trött efter ett tag så nu har jag sovit en stund o känner att ögonen håller på att trilla snart igen.

Ha de så gott alla och kramen på er,tänk idag har det nästan varit sommar ute bara 7- helt underbart.

Så står sig temperaturen så ska vi försöka ut med hundar och tjejer i skogen imorgon och grilla korv.

Kikar in till er när jag blitt lite mer vakenzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzznarkkk.

             

Sen måste jag bara visa en bild av en som är riktigt nyfiken :-))

  

Av Kajsa Varg - 6 januari 2010 22:42

Här kommer också en bild på pepparkakshuset som barnen gjorde,sen bilden har min minsta tjej som är 7 år gjort.Det hade aldrig morsan klarat av,o det vette sjutton hur de gör dem mer än att de har jäntans nya mobil:-)

  


Presentation


Kajsa-Vargs Blogg.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Klockan.

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Här kan du skriva lite mer privat.


Ovido - Quiz & Flashcards