Kajsa-Varg.

Alla inlägg under december 2009

Av Kajsa Varg - 20 december 2009 01:52


             JULKORT FRÅN BLOGGARVÄNNER       

Ett underbart julkort från Twix med familj.

 

FRÅN ALINA O LENA.

    

FRÅN HJÖRDIS UPPFÖDARE. HELENA DEN LILLA VOFFSINGEN ÄR NAJA  CHISÁS MAMMA.

  

Här kommer ett fint julkort som jag fått av Kerstin o hennes hundar,Hero Cesar och Ramos.Tyvärr blev det väldigt litet,vet ej hur man får ett kort från mailen till bloggen.Är det någon som kan det,hör gärna av dig.

  

Av Kajsa Varg - 20 december 2009 01:39

Usch vilken dag det varit idag,det blir så hemskt o knasigt stressigt när man vet att man har så mycket att göra innan julafton.

Blir så trött o less på att känna det inom mig,så jag tog Agnes o hundarna i bilen och åkte upp till skogen.

Agnes har ett litet ställe där som är vattenfyllt som hon kallar för forsen,där hon sommartid gör tror det heter updämmningar små högar med stenar o diverse grejer från skogen hon skulle kunna leka där i timmar.

Men nu ställde vi bilen ute vid vägen eftersom inte den lilla skogsvägen inte är plogad,var en så skön promenad alldeles tyst o vindstilla och snöade för fullt då kände man ett underbart lugn  i hela kroppen när man gick där med Agnes som ville hålla i handen och hundarna som sprang för fulla muggar o doftade för fullt både här o där.

En som gått före oss där det var mycket hundspår o hästspår och sen rådjuren,så de hade fullt upp att dofta.

När vi senare gick tillbaka och satt oss i bilen så startar den inte,men det är inte sant vår nya !ja nästan iallafall.

Ja det var bara att trava iväg till närmsta kåk o låna telefon,fick tillslut tag i svärfar som kom och hämtade oss och skjutsade os hem.

Sen när guben o sonen kom hem från bandyn så fick de åka och hämta bilen,troligtvis dåligt batteri men nu så länge får den stå i garage hos svärfar tills guben kan kolla upp den ordentligt.

Sen så blev det våfflor med grädde o hallonsylt,innan grabben skulle iväg på nästa bandymatch i Uppsala.

Sen kom lusten att göra lite godis,det blev knäck, tryffel,sen gjorde jäntan och jag röda dammsugare och sen en kaka som heter syster Ebbas tuppkaka som är supergod och den där städningn o pyntningen ja vi får se om man orkar har ju inte köpt julklappar till alla barnen den där förbaskade lönen kommer ju inte förrän dagen före julafton sååå himla kul.Sen på Tisdag ska man ju till sjukgymnasten o få sig lite nålar igen,och faktisk så gick det riktigt bra när jag var ute och gick inte ett dugg ont.

Ha det så gott alla vänner,natti natti,men ni sover nog redan bara nattugglan här som è uppe.

Krrraaaaaaamen på er alla.

                                                  

                      ÖNSKAR ER EN UNDERBAR O SKÖN 4:e ADVENT.



  

Av Kajsa Varg - 17 december 2009 15:02

Huga!bråttom bråttom hade man i morse,skulle till sjukgymnasten skulle så lämna hundarna hos svärmor o svärfar.

Men när jag skulle packa in dem i buren tror ni Hjördis ville komma då,nix inte då har varit så duktig på inkallningar men nu var det tvärt emot.

Skenade runt mig och sen kom hon fram till mig och när jag skulle ta henne så vips så hoppade hon unnan.Fasen så hon tyckte det va kul sen tittar hon på mig men är du helt dum som tror att jag vill komma och sätta mig i bilen nu,när det är så roligt att springa runt i den härliga snön.

Till sist så höjde jag rösten och gapade till åt henne,då kommer hon lågt gående och sätter sig hos mig och skäms jättemycket.Sen har jag aldrig höjt rösten åt dem så hon tyckte det nog va läskigt när matte lät på det där viset.

Stackars lilla Hjördis när jag lämnade dem sprang hon till dörren och satte sig och skrek o grina när jag åkte,hon brukar ungefär hålla på ca:20min och sakna mig sen går det bra.

Då var man äntligen på väg,väglaget var väldigt torrt och bra men jag kom lite försent men det var inte hela värlen.

Idag fick man 5 nålar i sig,var tvungen att fråga idag varför vissa nålar gör så förbenat ont,och man kan väl säga ungefär som så att då har hon träffat på rätt ställe med nålen.

Så då är det ju bra då att det gör så ont för då gör det gott på rätt ställe,sen var det rött kring nålen sa hon så då ser jag att det gör verkan sa hon och det låter ju toppengott.

Sen pratade vi lite hund,sen frågade hon om jag kikat i hundsport o sett sidan från utställningen i stockholm med en liggande Borzoi på,det var i allafall hennes ena hunds pappa.En riktigt röd o tjusig julbild med en vacker hund på,eller vad tycker ni?.

    

Till och med våra fyrbenta vänner kan få akupunktur.

  





Av Kajsa Varg - 16 december 2009 17:51

Ja då var man här igen,försöker slänga in en kortis om det går för maten står på bordet dags att äta.

Igår var jag till sjukgymnasten och fick akupunktur,denna gången fick jag 4 nålar.

Det gjorde så innibombens ont denna gång också när hon vred lite på nålarna,höll på flyga i taket.Men går det att bota det onda så är det värt den korta plågan.

Men hon talade om för mig att i och med att jag har så ont som jag har så tyckte hon jag skulle prata med läkaren jag har om en röntgen,för det har med höften att göra och antingen eller om det är artros eller något annat.

När man får akupunktur så kan man bli väldigt avslappnad dåsig,Så jag blev så avslappnad och somnade nästan sen varje gång hon kom och vred på nålarna så for man i taket.

När jag sen var färdig så skulle jag ställa mig upp,men kändes som man sov fortfarande en konstig o flummig känsla.

Sen var ju guben ledig så vi åkte och handlade lite julklappar och mat sen blev det IKEA handlade en hel del,men mycket som jag inte skulle ha när jag kom in men sen ser man ju så mycket man vill ha:-)

Doftljus med juldoft stor stor låda med jättefina julkulor,HiHii jag som har massor men de var vackra och superbilliga 29kr.pris förr 98kr,rena kapet.

Sen hittade jag jättestora röda kulor med stora vita prickar på till småtjejerna.

Sen blev det en fika,mmmmmm så gott det var med kaffe.

Mitt iallt ihop ringer de från Årsta då hade jag ju en till tid där som jag glömt,rackarns så tokigt sen får jag betala för tiden och plus 70kr.så hela kalaset jag missade kostade mig 150kr fast jag har frikort fasen  så förargligt.Sen hem till tjejerna lagade mat sen in till Uppsala för att hämta grabben som tränat dubbelpass innebandy i allianshallen.

Sen hem och drack glögg och fika med barnen,sen somnade man i fåtöljen:-)


Idag har man varit till Österbybruk igen,far min fyllde år.

Skjutsade barnen till skolan o bussen sen hämtade jag stor jäntan o Embla sen drog vi iväg.

Tårta och kaffe och tänk vilket fika bröd de hade  så gott :-)

Jag hade köpt en jättefin bok om Uppland sett ovan ifrån,från olika vallonbruken häromkring,uppsala Sigtuna Östhammar,Österbybruk m.m.m.m

Imorgon är det dags för att åka in till sjukgymnasten igen och få lite mer nålstick.



Av Kajsa Varg - 13 december 2009 11:21

Önskar alla mina vänner en skön och härligt lugn tredje advent.

                                


Idag blir det en sväng till Thun`s för att handla lite,sen blir det käk.

Sen iväg till kyrkan för att se Lucia,efter kaffe med dopp i församlingsgården.

Av Kajsa Varg - 12 december 2009 17:53

Vilken skön och lugn dag det varit idag,guben jobbar lilltjejen fick hem en kompis och de var ut och lekte i den lilla snö som är.Mamman en bekant till mig stannade och fikade ett tag,sen tog hon båda barnen med sig hem till sig jag och storgrabben körde ner tonårstjejen på friidrotten idag var det avslutning och hon fick ett fint diplom.Grabben och jag åkte sen iväg så han fick då övningsköra vi åkte in och handlade lite,sen åkte vi och tittade på julgran men alla var för små men ack så fina de var nästan som disney granar men bonden tar säkert hem fler från skogen.

Sen åkte vi en sväng upp på skogen så jag kunde släppa hundarna,de älskar ju att springa fritt,sen fick ju jag en skön promenad,vi tränade lite inkallning för Hjördis börjar bli lite slarvig på detta.

Sen var det dags att åka hämta jäntan från friidrotten,sen åkte vi alla ner till stordotra för hon kom från jobbet och ville bjuda på fika för hon hade bakat lussekatter.

Synd att jag inte kom mig för att fota lussekatterna,de var det största jag någonsin sett såå goda var de men ack så mätt man blev.

Då talade hon om att de hade ringt och frågat om hon ville jobba extra på det ena jobbet hon har sen hade de frågat om hon ville jobba extra på restaurangen också.

Men eftersom hon jobbat så intensivt nu ett tag så sa hon ifrån.med tanke på at nästa vecka hade hon tänkt handla julklappar och städa o vara med sin dotter men snacka om att hon var sugen på att få jobba det där extra.Men man kan ju faktiskt inte jobba både dag och natt i flera veckor.


Sen var det bara iväg hem och laga mat,köttfärssås och spagetti,så förbaskat gott det va.

Nu ska barnen och jag pyssla om ett tag,vi ska göra godis pappersänglar 2 ska jag göra till en bloggarängel,sen ska dotra spritsa pepparkakshuset.

Egentligen var vi bortbjudna ikväll på glögg och pepparkakor,men är nog bättre att vara hemma och ta det lugnt med barnen sen är jag väl lite seg så där om man ska gå utan guben:-)känner sig liksom inte riktigt hel att gå utan honom.

På eftermiddagen hade vi sån vacker solnedgång,himlen var så orange och fin,sen så snöade det ganska bra men inte så länge.Imorgon e.m ska vi till kyrkan för att gå på den årliga Lucian det är konfirmander och de som är/varit med i kören ,Vår tonårsdotter ska sjunga 2 låtar solo kan jag så ska jag spela in så ni för höra för hon sjunger så vackert.Men som sagt det är populärt att titta på detta Luciatåg så det brukar vara trångt i kyrkan så det är inte säkert att det funkar men ska försöka.

Chisa har varit väldigt uppåt idag,och det var längesedan,men nu ligger hon tätt intill mig och sover och Hjördis ligger i soffan mmmmmmm mina bästa gosungar älskar dem så.

Ha`t så gott all bloggers,önskar er en skön Lördagskväll.

  

Av Kajsa Varg - 11 december 2009 22:33

Hallå alla älskade bloggers,ja nu har man dragit på sig en hemsk förkylning med halsont och hosta och inte mycket ork.

Idag har jag iallafall provat nya bilen,ja guben fick köra var så skönt att sitta bredvid uj va skönt man satt.

Vi åkte till mor och far min på f.m ville inte åka för jag är så förkyld men min mor ville så gärna att vi skulle komma.

Det behövs inte mycket för henne nu hon är så ängslig för allt,vi skulle t.ex hämta en skinnsoffa hos dem så hon skulle få bättre plats att rulla med rullstolen.Att vi skulle hämta soffan hade hon oroat sig för hella veckan ,som hur vi skulle få ut den och vilken väg vi skulle ta den genom köket eller genomgångsrummet ut till ytterdörren.

Ja hon har det inte lätt allt oroar hon sig för,men det är något som är vanligt bland de som fått stroke att de blir så ängsliga,det är något som de får försöka träna bort eller leva med tror jag iallafall.

Inte lätt när hon inte får hjälp av sjukvården,ingen sjukgymnastik eller någon att prata med,hemskt tycker jag att en som fått en kraftig stroke och som vill bo hemma,de har fått hjälp med att fixa hemma så det går att bo någotsånär men att sedan lämnas hemma med far som inte vet så mycket om stroke men han är otroligt duktig med att hjälpa moran.Det är ju så att en stroke patient kan man inte lämna helt utan sjukgymnastik o träning tycker jag för de förtvinar och går ner sig helt.

Nej nu kom jag av mig,vi åkte ju då hem till mitt förra hem Ellen hade gjort ett pepparkakshus till dem med massor av smågodis på men fasen jag glömde ta kort på det.

Sen hade vi ju bakat till mer till mor och far lingonkaka kladdkakor och cornflakesdrömmar så nu har de det som de är vana att ha till jul fast det har varit min mor som gjort allt då,och hon var så nöjd och glad att jag gjort allt till henne.Men sen känns det så bra i kroppen och hjärtat när man fått hjälpt någon annan,förr var det ju ändå hon som hjälpte mig.


Sen var vi iväg ner till klockstapeln i Österby,de har ju nu flyttat den med en stor kran så nu står den några meter från vägen.

Jag tycker själv att det är vansinnigt att flytta en klockstapel som stått på samma ställe sedan den byggdes säkerligen någon gång på 1700 talet.

Soffan blev bra på övervåningen,sen sparang jag ut och hämtade posten eventuellt skulle ju ett paket finnas i lådan.

Jippiee! ett stort vitt kuvert fanns det där,snabbt in till lilltjejen och talade om att det hade kommit.

Sen fick hon öppna det och inuti fanns det ett mindre paket i julpapper och vilka var intresserade av det paketet tror ni :-))mina 2 doggar försökte ta det från Agnes de var alldeles tokiga och skulle ha det Hjördis var naturligtvis värst.

De stod på bakbenen,sen när Agnes öppnade paketet så var det ju naturligtvis en tidig julklapp från Twix.Lilla guben Twix du ska veta va glada de blev, de tyckte jättemycket om godiset massor med pudelpussar från svartnosarna.

Snälla rara Annelie tack för servetterna de kommer att göra sig jättefint på julbordet. 

Ja sedan var jag tvungen att lägga mig en stund,så Chisa och jag gick till sängs en stund och sov.

Sen blev det dags för maten som idag bestod av fläskytterfile och stripes med en god cherrysås och sallad.

Sen var det dags för Fredagsmys med 3 av barnen till Idol,ja men sjutton va Kalle gjorde bra ifrån sig.

Erik är ju också bra ,men Kalle var bäst ikväll.

Go-natter på er alla kära bloggers önskar er en go o skön helg kramen på er.

HÄR KOMMER LITE BILDER,MEN HAR EN NY KMERA SÅ BILDERNA ÄR JÄTTEDÅLIGA,VI KOMMER LIKSOM INTE ALLS ÖVERENS.

  


Paket från Annelie och Twix,tack snälla rara ni.

                 

 

TACK SNÄLLA TWIX FÖR GODISET,MASSOR MED PUSSAR FRÅN OSS.

Men huga så Chisa ser ut,hon är ej enögd hon har så söta bruna ögon.

Lite kul ska vi väl ha här,så här ser jag visst ut när jag pratar i telefon med dotra :-))  

Här får du en blomma av mig Annelie,blundar du och tänker på rosen sen sniffar du på den så känner du så gott den doftar.Kramen på dig vännen.

sista doftande rosen  

      

Av Kajsa Varg - 9 december 2009 07:44

Ja då var man igång tidigare än vanligt,uppe halvsex har sovit 2 timmar inatt,har så förbaskat ont i halsen så jag knappt kan svälja.Tror faktisk att jag aldrig haft så ont någon gång,så jag hoppas det inte är någon halsfluss.

Jag som ska till mor o far på fredag men får hoppas det går fort över.

kl.sex började jag baka dubbel sats cornflakes drömmar,doftar så gott i huset.

Idag ska Agnes baka pepparkakor i skolan till deras Lucia avslutning i skolan för föraldrar,eftersom de har det på kvällen så får de sluta en dag tidigare i skolan så vi får hoppas på bra väder den kvällen.

Idag är det bestämt att guben och jag ska städa och göra iordning hallen uppe,för där ser det ut "Jerusalems förstörelse" som mor min sa när jag var yngre och det var stökigt på rummet mitt.

Lyssnade på nyheterna i går kväll om miljön,man blir ju verkligen skraj de visade sjölejon som normalt samlas många många och ligger på isflak,men de har nu smällt så de samlades uppe på land och blev de skrämda så stack alla snabbt ner i vattnet och massvis med sjölejon klämdes ihjäl,Ola Skinnarmo hade sett det med egna ögon och det var hemskt att se.

Sen har det inte varit så varmt som det är nu sedan de började mäta temperaturen kommer ej ihåg när det var ,men längesedan är det iallafall.Konstigt egentligen,miljön borde väl vara det viktigaste viktigare än svininfluensan.Hoppas ni förstår vad jag menar inte lätt att få fram det man tänker i skrift,och sen när man har så förbaskat svårt med minnet.

Nej nu ska jag göra lite värmande te för strupen.Önskar er alla en underbar dag.

textbild  

Presentation


Kajsa-Vargs Blogg.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Klockan.

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Här kan du skriva lite mer privat.


Ovido - Quiz & Flashcards