Kajsa-Varg.

Alla inlägg under november 2009

Av Kajsa Varg - 6 november 2009 00:46

Ja då kommer ett nattligt inlägg,av en toka som sovit o nu är pigg igen.Fick mina pärlor idag,men kände ingen inspiration alls. Allt verkar dött inuti,men vackra pärlor var det iallafall.

Nu väntar jag på 3 st.färdiga halsband som jag köpt av henne också,hon gör så fina smycken,gå gärna in på hennes sida o kolla.http://design.lejonklou.se/ 

Ellens farmor o farfar har varit o firat henne nu på kvällningen,och hon var väldigt nöjd med dagen,men tyvärr så verkar det som hon börjar bli sjuk.Men vi får se vad det blir,har ju slarvat lite med sömnen med så.

Men storjäntan som jobbar på Arlanda ringde idag o talade om att 2 på hennes jobb nu ligger hemma i svininfluensan,är ju svårt att veta om hon har fått smittan eller ej.Men i morgon ska jag ringa till läkarstation och höra mig för om vaccinering för familjen, stora idrotts killen vägrar ju o jag kan ju inte tvinga honom.Jag ska ju få en genom jobbet och jag hoppas att det gäller även de som är sjukskrivna,men det gäller ju att hålla sig ajour med jobbarkompisarna för annars blir det nog inget.

Nej det här skiten gilar jag inte alls.

Men nog med det här kommer lite bilder på pärlorna jag skickade efter.

        

Har märkt på fotografierna att färgerna inte riktigt blir som det ska.

Av Kajsa Varg - 5 november 2009 17:18

fyller år.  

Ja!då har vi en tonårstjej i familjen,fast i ochförsig har hon varit tonåring i många år till allt men ej till åldern.

Vi gick upp tidigt på morgonen,och sjöng för henne sen blev det många paket och fika. Choklad med vispgrädde och goa mackor blev det.

Sen blev det skola för barnen och guben förljde med till Uppsala,jag skulle nämligen till sjukgymnasten o kuratorn.

Det känns så bra när man varit där,men sen jag var till sjukgymnasten idag så har jag fått så ont och jag är såå trött.

Sen var vi till IKEA skulle köpa hyllor som man sätter plastbackar i sen blev det ju en massa annat småplock o en massa ljus o värmeljus.Och sånt kan man ju aldrig få för myckat av.

När vi sen står i kassan,då märker han att plånboken är hemma.Det var bara att se glad ut och åka hem igen,när vi väl var hemma så var det bara att kavla upp ärmarna för nu var det dags för en Taccogratäng.Här hemma har vi så att den som fyller år bestämmer mat,till det en grönsallad o en sallad med kidney bönor o kikärtor den är så mumsigt god o nyttig.

Sen gjorde jag en gräddtårta men vindruvor och mandariner....medans jag fixade lite så åkte guben till Uppsala igen  för att grabben hade träning i uppsala,sen ska han till ikea och hämta sakerna som vi ej kunde köpa sist vi var där.

Nej nu måste jag ta en tupplur innan farmor o farfar kommer.




Agnes mids.aft.   Grattis storesyster.

Av Kajsa Varg - 4 november 2009 19:40

                                                  
                                        kaffe                                 

Idag har Agnes varit i skolan,det var en kortvarig magsjuka.

Sov en extra stund på morgonen med mina hundar,sen ut i kylan,så skönt med friskluft men fasen så kallt.

Det har nog snöat nästan hela dagen men det har varit så smått,på promenaden så plockade jag de sista små blåklockorna o en liten smörblomma det aallra sista vackra av en sommar som varit.

Nu är det dags för snö och kyla.

Fick besök av en jobbar kompis,vi pratade o fikade gott,bestämde att vi skulle försöka träffas och handarbeta tillsammans.

Sen drog jag och lilljäntan till Thun`s för att handla present till Ellen,vi hittade lite småsaker som kan behövas sen köpte vi en täckjacka.Men Agnes säger då till mig i affären, men jag vill inte ge trosorna de får ni göra.så nog får hon paket allti.

Sen när guben fixat bilarna så åkte han in till Uppsala för att handla,ska nämligen bli en till present till den blivande tonåringen.Sen skulle han skjutsa grabben på siriusträningen idag var det konditionsträning.

Sitter nu och myser framför tv:n med barnen,fast inte kan jag väl säga att det är bra barnprogram nu för tiden.

Nej!annat var det på min tid :-)Pellepennan och suddigumman,Patrick och Puttrik,Baltazar Bullerbybarnen de va grejer de.

Nej nu ska vi kolla på Bonde söker fru och se vad de har för sig och om de har fastnat för någon.

  



Av Kajsa Varg - 3 november 2009 13:23

  

Idag har väl int varit något speciellt,Agnes hemma från skolan för att vila en extra dag.Hundarna har haft jättetråkigt,men de har verkligen fått skällt ut en vvs:are som var här på vår vattenkulle o skulle göra ett jobb åt en sommargäst.

Men så roligt ingen hade sagt till oss,det är vi som har vattnet mitt på vår gård sen har alla grannarna servitut på vattnet.De skulle sätta in en avstängningskran så att inte vattnet fryser i vinter,sen hade de varit och grävt upp en jättegrop i vår häck på vår tomt utan att sagt till oss.Tur att ingen av ungarna sprungit där i mörkret för då hade de kunnat göra sig illa.

Men ni förstår när jag släppte ut hundarna i trädgården så märkte ju Chisa att det var något hon gick o nosade runt på grusgången o runt vattenkullen.Men det fanns ju ingen där,men rätt var de var så ser jag något som kommer upp ur kullen,då var det vvs;aren som stängt av vattnet.VILKET LIV det vart på hundarna,de skällde ut killen efter noter tur att han inte var hundrädd utan han bara skrattade åt dem..

Hjördis sprang efter honom o sjuttsingen nu har man verkligen sett vad 2 pudlar kan åstakomma,de trissade upp varandra,till sltut fick jag gå själv o hämta dem.

Sen efter jag ringt guben o kollat upp hur kranarna funkar i brunnen,så gick jag till killen o talade om att vi hade en egen avsttängning som vi satt dit så vi ej skulle bli av med vatten om det hände de andra något.Så han gick tillbaka o gjorde som jag sa,sen var det bara att gå in o koka sitt middags kaffe.Phu vilken tur man hade,annars hade jag fått vara utan vatten i 1 timme.

Nej ska jag försöka få till lite mockarutor och sen blir det hundarnas tur att få komma ut på en prommis,sen är det kvällsmaten och idag blir här korvstroganoff.

Sen måste jag få tacka min bloggkompis ulla,jättetack för broschyrerna o mellan målet.

  Chisa.   Hjördis.




Av Kajsa Varg - 2 november 2009 12:21

KOLAGROTTOR 40-55 st.

300 gr.smör

1 ägg.

3 dl. strösocker.

5 dl. vetemjöl.

4 tsk.bakpulver

3 dl.kokosflingor.+ lite till garnering.


Kola kräm.

150 gr.smör

2 msk.kakao

6 msk vispgrädde.

3 dl.strösocker

1 msk.vetemjöl

UGN 175grader  ca,10 min.mitt i ugnen.

1.

Smält smöret.Vispa ägg o socker pösigt.Blanda vetemjölet o bakpulver.Tillsätt kokos och smält smör i äggvispet.

blanda.

Rör ner mjölblandningen  i smeten.

2.Klicka ut smeten i 50 formar.Formarna ska fyllas ungefär till hälften.

Grädda tills kakorna fått lite färg,ca.10 min mitt i ugnen.

KOLA KRÄM.

3.Blanda ingredienserna i en kastrull, Låt sjuda på svag värme tills det tjocknar ca:5 min.

4. Fördela krämen på de avsvalnade kakorna.

LYCKA TILL.

Dessa kakor tyckte jag var lättlagade lite ingredienser många kakor blev det,det är ett måste tycker jag när man bakar.Har ej själv smakat dem,men barnen tyckte jättemycket om dem och det säger ju allt.

    



Av Kajsa Varg - 2 november 2009 08:03

Usch !då var det Måndag idag igen,upp ut en snabbis med doggarna gör sen frukost till tjejerna.

Men sen kommer minstingen likblek mamma jag mår illa jag har så ont i magen,ringer till skolan o sjukskriver henne.Då är det visst något som går just nu,vet ej om det är kräksjukan men det visar sig snart :-(

Tur att man har laddat upp med ytsprit o handsprit här hemma,fast det var ju för svina men d¨ska detta börja också.

Vi som ska ha kalas här hemma på Torsdag,men nu är det som det är.

Har hängt tvätt,men skulle behöva äta frukost men har totalt tappat lusten.Ännu en grå dag ute,usch vad jag längtar efter solen.

Får sticka lite på mina handledsvärmare,sen får vi hoppas mina pärlor kommer med posten som jag beställt få se om skaparlusten kommer tillbaka när jag ser dem.

Nej nu ska jag kika runt lite på bloggarna,ha en skön dag o sköt om er.

 

Ellen fotat uppe på skogen i Lördags.

    

Av Kajsa Varg - 1 november 2009 18:50

Trött som man är efter en sån jvla gråtrist dag,så sätter man igång o bakar.

Hur korkad får man va egentligen,trött i grinig med kort stubin verkar hela familjen som är hemma vara.Ungarna gnatar på varandra guben o jag retar oss på varandra.Kul de è,men nu blir det andra bullar kardemumma bullar.Hon som ska bli tonåring har nu ändrat sig o vill baka och det är bra för jag får så fruktansvärt stora bullar och hennes blir så perfekta.

Jag har lyckats få ihop 2 satser kokoskakor en stor sats med kolagrottor de ska bli spännande och känna hur de smakar.

Vi har nämligen ett födelsedags barn som fyller tonåring här på Torsdag,fast i humöret har hon varit tonåring i många många åååååårrrrrrr :-)

Skönt att hon bakar med, då kan ju jag sitta här vid datorn hihihii.

Tror faktiskt det var bra att vi käkade för nu har blodsockret stigit och vi alla mår mycket bättre,Sen blir det en fika paus med nybakade bullar mums. 

    

Kolagrottor.

Presentation


Kajsa-Vargs Blogg.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Klockan.

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Här kan du skriva lite mer privat.


Skapa flashcards