Kajsa-Varg.

Alla inlägg under oktober 2009

Av Kajsa Varg - 12 oktober 2009 20:48

Nu är kvällen snart avklarad,voffsingarna är ute på prommis med guben.Jag slänger ungarna i säng,ska läsa med lillflickan som varit på simskola.Tonåringen hemma från ridningen,uj va hon frös nu är det vinterkänger på nästa g.

Nu blir det kvällste snart med guben o voffsingarna ska ju vara med förståss, kan inte va borta länge från matte inte.

Suss gott på er alla o önskar er en skön morgon dag.

    


Av Kajsa Varg - 12 oktober 2009 16:54

  Mina goa tjejer,trötta de också.

Vilken otroligt tråkig Måndag,kallt ute trött o sen passade inte bokhyllan som skulle stå i tjejernas rum.Men det är bara att titta efter något begagnat att köpa,så får Ellens hylla stå kvar i vårt rum.Hoppas det blir klart till jul :-9

Sen nu har jag stått och rensat stark Chili och tänker inte på att jag ät allergisk mot detta,hade nästan rensat allt så börjar jag känna att det brinner i anskiktet i munnen skyndar mig o tvättar mig o spritar,men hjälper föga och sen sväller i slemhinnorna så vi får hoppas det inte blir värre.Men det brukar ske det mesta efter ca: en halv timme så det är bara att vänta,men känns rent ut sagt förjävligt.Hoppas man slipper åka till sjukan,tänker alldrig fixa egna obesprutade kryddor,köper hellre bestrålade/besprutade kryddor.


Det hade varir en jätte bra konsär igår i globen,alla nöjda o belåtna,jäntan som sparat till att köpa tröjor kom hem 900kr.fattigare en t-shirt i en college kofta med luva huga.Men hon var så nöjd o då är jag nöjd.

    


Av Kajsa Varg - 11 oktober 2009 17:07

Idag var det sovmorgon,upp sen o tog en kopp kaffe o den goda hälsolimpan.Sen var det bara att sätta igång maten,idag fick det bara bli makaroner o stekt lunchkorv o shoritzo.

Sedan kom äldsta jäntan o lilla Embla o käkade med oss äldsta grabben o hans tjej hade också kommit.9pers.till middag ingen ovanlighet här men kul.

Det är så att lilla Embla ska vara hos mig för att alla ungdomarna och deras respektive och guben min ska till globen på Green Day.Men kl.18 ska jag ner med Embla till dagis för att hennes mamma jobbar o då sover embla på dagis.

Vilken pärs för mamman som ska jobba sedan efter konsären,är så när guben sagt hela tiden att konsären var på Lördag men hoppas det går bra.

Rätt som det är när vi läser bok säger Embla,jag vill sova hos dig mormor.

Nu ska vi snart iväg till nattis o fröken P som är så bra...Här kommer lite fler kort från mässan. hade så ses vi snart igen.

   vacker Hjördis.

                 

Jag köpte en vikinga ring i brons,kopia av ring hittad på Birka från utgrävningar där.Känns inte ens att den finns på fingret.Så härlig ring.Från en dam som gjorde sina smycken själv.

  

Alko fri slottsglögg,på bär.    

Agnes ville köpa örhängen,Små stentomtar med målat motiv.

  

Natursalva till Agnes eksem,de som gjorde salvan använde den själv o killen hade eksem o det lindrade jättebra. 


Tyvärr bilderna bara förvann,men salvan heter Ecologica.

Av Kajsa Varg - 11 oktober 2009 00:13

I morse så bestämdes det att vi skulle göra en tripp till Julmässan på Österbybruk.Men först skulle grabben lämnas av i Funbo,han har fotbolls avslutning och då skulle de börga med att spela f.bolls match mot de äldre.Sen skulle de bara ha kul tillsammans äta m.m

Sen när vi släppt av honom så åkte vi över Frötuna vidare til Ö-sterbybruk.

Så fint o härligt väder en aning kyla i luften men helt ok för en som bara svettas annars,det första jag gjorde var att stanna av nere vid affären o köpa rosa bandet och ljus biljetter till förmån cancerfonden som ska tändas vid herrgården ca:400 st.kan ju bara va vackert att se o till det så är det en kör som sjunger.

Efter det blev det mässan,men måste säga att jag blev besviken,lite folk i vimlet och inte lika mycket försäljningsstånd ute.Nej det blev ingen julfeeling tycker jag,men det blev lite saker handlat iallafall.De saker som såldes är det kvalitè i,Sen är det en dam som syr linne kläder o designar själv o de är så hisklans snygga o jättebra plagg för de som har lite kraftigare benstomme :-) lösa lediga men skitsnygga kläder.Men tyvärr inte i min prisklass.

Annars hade jag köpt direkt eftersom de sitter så bra o är så snygga.

Prommis med hundarna o Hjördisen får lite träning i att vara bland folk,gick som sagt jättebra,

Sen gick vi och köpte lite fika bröd hos en jätte go tant det blev en hembakad rulltårta o två sorters hembakad hälsolimpa,sen hade hon något som hette Upplands kubb jättegott skulle det vara de brukade ha det till julens matbord.

Jag frågade om hon hade något recept på brödet,ja då sa hon o satte igång att skriva recept men du kan ju skriva ett mail till mig i stället när du har tid säger jag.

Datorer säger hon o ler o de yngre tjejerna som är med ler o tittar upp,nej det där med datorer var inte hennes melodi.Nej det fick bli en bit papper o penna sen så pratade vi en massa och hon berättade hur jag skulle göra,ta ett visitkort säger hon o är det något som du vill veta sedan så ring säger hon.

Så trevliga o härliga människor det finns,och hennes bröd så gudagott det var mums.

Sedan gick vi hem till min mor och far o skulle fika och när vi kommer in så sitter redan gubens föräldrar där o fikar.

Så det blev många till fikat 8 pers.och 2 hundar,men mor klarade det galant men senare när vi åkte hem så var hon trött det syntes.

Sen måste jag bara berätta att lillflickan köpte ett par örhängen o råkade glömma på ett ställe hon varit o kikat,efter ett tag kommer hon på det o säger till.

Vi går tillbaka och då kommer det fram en tjej och ger henne örhängena hon hade sett när hon la dem ifrån sig,härligt med ärligt folk o lilltjejen blev ju så glad.

Sedan när vi åkte hem så handlade vi med oss lite mat,sen på kvällningen bjöd vi hem gubens föräldrar på varmrökt lax potatis hemgjord mimosasallad och vitt vin jammi jammi va gött,efter blev det kladdkaka o grädde.

Nu sitter vi o myser med ost o kex vindruvor och vitt vin,svärföräldrarna har åkt hem o barnen sover.

Nu följer lite bilder inninfrån mässan o utifrån.Fortsätter imorrn datorn har somnat .Suss gott alla medmänniskor.

            

Av Kajsa Varg - 9 oktober 2009 08:04

                                     fågelslinga  


Då var ungarna iväg till skolan,magen har fått sitt och hundarna har gjort toalett och magarna är fulla med mat.

Då skulle jag ju vilat en stund till var det tänkt,Ulla`s säng brukar ropa till henne på kvällarna

att hon ska lägga sig men banne mig att min gör det.Men istället så riktigt skriker den åt mig att komma o lägga mig på mornarna.

Men måste försöka lösa det på nåt vis,men det är väl som med rökarna det är svårt att sluta.Alltså att lägga sig i tid om kvällarna.

Idag ska jag åka med äldsta jäntan o Embla till julmässan i Österbybruk,men denna envisa förkylning som tagit mig i sitt grepp,deckar mig ganska bra idag.Så vi får se hur det blir.

Ska det vara så här kan man väl inte ta influensasprutan heller.

Såg på Tv.att svininfluensan tagit fart uppåt i landet,nej vore ju bra om man kunde bli ordentligt frisk så man klarar av att bli sjuk.

Fick höra att sköterskan på mitt jobb skulle ge oss sticket,JAG försöker hålla så mycket kontakt jag orkar med mitt arbete.

sköterska                                                  
                    

Av Kajsa Varg - 8 oktober 2009 21:42

Alla som kan, ta er till Österbybruk den 24 Oktober.Jag tänker åka med min familj dit och tända ljus.
Marschaller kommer att tändas den 24 OKTOBER vid ÖSTERBY HERRGÅRD klockan 18.30
Under marschalltändningen sjunger kören DIAGONAL.
Vi hoppas nu att många KÖPER LJUSBILJETTER för vi vill kunna TÄNDA de 400 Ljus som vi fått SKÄNKTA ! KÖP Ljusbiljetter,... 40 kr st, så vi kan tända massor av ljus, ALLA PENGAR GÅR OAVKORTAT TILL ROSA BANDET INSAMLINGEN !!
Följande företag säljer LJUSBILJETTERNA: ICA BruksKanonen, Konsum, BlomsterDesign, Blomsterboden, ÖsterbyGrillen samt Österby Hembageri.
Lena Byberg kommer även stå på TORGET vid FLERA TILLFÄLLEN för att sälja bl.a LJUSBILJETTERNA
Läs mer
 
 


Av Kajsa Varg - 8 oktober 2009 19:38

Sänder dig här igenom min blogg en helgbukett från mig till dig, du rara Lisa med din fina blogg.Den är du förtjänt av.Hoppas värken avtar snart. Specially for you Lisa.you are speciall  

Sen naturligtvis till er alla andra härliga bloggarvänner också.Så varsågoda o ta den med er,Sen säger jag bara natti natti.



  

Av Kajsa Varg - 8 oktober 2009 11:21

                                                  


                 blomslinga  

Då var prommisen avklarad,när hundarna märkte att vi skulle gå ut så blev de alldeles tokiga.

Är ju så underbara godingarna,vi gick inte långt idag,bara stora lilla vägen till svärmor.

På vägen dit så såg jag en liten flock fåglar som jag bara har sett en gång lite flyktigt :)Men som sagt då måste jag ju bara ner till svärmor snabbt så jag kom ihåg hur de såg ut o kika i fågelboken.

Det var Stjärtmes en jättesöt liten fågel som flyger i flock och är nästan helt vit men mörka tecken o lång stjärt.


Så här ser den ut,Tyvärr så hittade jag inte kameran som jag ville ha med mig kan bli så där när hjärnan krymper

att komi håget är väldigt begränsat till nästan ingenting.

Javisst här kommer då bilderna på fåglarna som jag hittat på nätet.

     Visst är de söta,ska ringa till far min o skryta lite att jag sett dem här hemma sen.Han är ju en sån där fågelskådare,konstnär o alltid är i skog o mark.Han vet i princip allt om sort läte allt.

Efter ett tag hos svärmor knatade vi hem,hon ville bjuda på kaffe men idag ville jag hem så vi skulle ta det en annan dag.Hjördis var ju så jobbig där för att svägerskans hund var där o den är mycket större än Hjördis men ack va hon var jobbig på den stackarn.

Hon skällde ut honom hela tiden o ville bara leka med honom,till slut blev han arg men det bet inte på henne hon bara fortsatte.

Han är ju så snäll,så hade jag varit den hunden hade hon nog fått att det var bäst att hålla mun o vara lugn.

Jag satt mig ner o lugnade henne som jag lärde på kursen,visst hon blev tyst på en gång fungerade jättebra.

Men sen då? när man när hon gått ner i varv så fortsatte hon igen.Nej då var det bara att ge sig av hemåt istället.

Nu sussar de skönt på sina kuddar,så jag får nog ta mig en tuplur jag mè.

Ha en fortsatt skön dag,och kom ihåg de du möter vare sig du känner dem eller ej ge dem ett leènde o säg hej,både din o dennes dag känns bättre inom bords.

Här kommer lite mer bilder från gårdagens promenad.

          

Här följer kort på Chisa efter hennes bad häromdagen.

Detta är en blöt Chisa som ska fönas,hua vilken bild.


      

Presentation


Kajsa-Vargs Blogg.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Klockan.

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Här kan du skriva lite mer privat.


Ovido - Quiz & Flashcards