Kajsa-Varg.

Alla inlägg under april 2009

Av Kajsa Varg - 18 april 2009 15:55
Glitter Graphics - GlitterLive.com

Denna dagen ett liv.

Idag åkte vi till min far i Österbybruk,gubben skulle lämna in jäntans bil på lagning i Örbyhus o sen lämna en hästskrinda.Jag och Agnes stannade i Österby hos far min och drack kaffe och pratade.

Han var alldeles i upprivnings tillstånd,när han pratade om mötet de haft  hemma om vad som skulle göras till morsan,han fickju inte något  klart för sig hur det skulle bli.

Sen skulle de ha möte i Östhammar på sjukhuset med läkare och sköterska och terapeften(Felstavat hoppas ni förstår)m.m.

Läkaren var ny och visste knapp om att de skulle ha möte,visste inget om mor,eller vem hon var,så det blev inte så mycket till möte men läkaren sa att de troligtvis kommer att skriva ut mor nästa vecka så hon får komma hem.

Men HALLÅ!!! vad är det hon säger,ska de skriva ut mor från sjukhuset,sitter i rullstol knappt kan röra v.ben ingen känsel i v.arm den är hon helt lam i.En otrolig trötthet,kan inte resa sig själv upp i sängen,kan inte gå på toa själv m.m.m.m

Inget gjort i lägenheten,jamen hon kan ha en säng i finrummet och en toastol som är tömbar.Hon ska få en ett larm så hon får ringa h-tjänst om hon vill gå på toa,men tror säkert att de som bestämmer också vill ha det så att.Är h-tjänsten 2 mil bort ,vem f-n kan hålla sig så länge.Har själv jobbat i h-tjänsten och de har fullt upp.Kan inte komma ifrån på stört.

Och visst går det väl att ha det så,MEN hon kan ju inte rulla från rum till rum  eller ta sig ut kan inte laga mat,inte lägga sig själv,det är ju bara ca:4veckor sen det hände och det var en väldigt stor stroke hade läkaren i Uppsala berättat.ja fy fan säger jag.Snacka om att far min, höll på att få spader när han berättade.

Men jag ska kolla upp detta närmare,så får vi se vad de säger.


På vägen upp till Österby på en åker,såg vi ett 60-tal tranor har aldrig sett så många på en gång.

Sen fotade jag lite i Österbybruk så ni får se,där bodde jag med mina föräldrar,och flyttade därifrån till min gubbe i Faringe när jag var 18år.

Ett väldigt vackert brukssamhälle i Uppland.(vallonbruk)

Klarblå och fin himmel idag,men hua vad kallt ute och på f.m så snöade det lite här.

Ta hand om er och ha det så gott.


BRUKSKONTORET.

HERRGÅRDEN OCH V.FLYGEL GAMMEL TAMMEN (värdshus med gammel tammen som sägs åka i sin gamla rullstol på vinden)

KYRKAN TILL HÖGER DÄR GIFTE VI OSS 1987. HERRGÅRDEN VAR DET FEST I

HERRGÅRDEN.             

 VALLON SMEDJAN SOM ÅTER SKA STÄLLAS IORDNING.

Av Kajsa Varg - 17 april 2009 20:38
Glitter Graphics - GlitterLive.com

Din närvaro är en gåva till världen.
Du är unik och det finns bara en som du.
Ditt liv blir vad du gör det till.
Ta en dag i taget.Se till din lycka, inte till dina bekymmer.
Du klarar allt. I dig finns så många svar.
Var förnuftig, modig och stark.Sätt inga gränser för dig själv.
Många drömmar väntar på att bli verklighet.
Beslut är alltför viktiga för att utebli.
Sträva efter höjdpunkter, mål och belöningarInget tar så mycket energi som att oroa sig.
Ju längre man bär ett bekymmer, ju tyngre blir det att bära.
Ta inte saker alltför allvarligt.
Lev ett fridfullt liv, inte ett liv att ångra.Kom ihåg, att lite kärlek räcker långt.
Kom ihåg, att mycket kärlek varar för alltid.
Kom ihåg, att vänskap är en klok investering.
Livets skatter är människor . . . tillsammans.Förstå, att det aldrig är för sent.
Gör vardagliga saker på ett ovanligt sätt.
Må bra, ha hopp och känn glädje.
Använd din tid till att sikta mot stjärnorna.Och glöm aldrig,
inte för någon enda dag . . .
hur oerhört speciell du är!Av Kajsa Varg - 17 april 2009 12:34

                                                   

Idag har väl varit en dag som alla andra dagar,men när Agnes kom hem från skolan så ville hon att Samuel skulle komma och leka och sen kom också en klasskompis till på besök hon heter Jessica.

Så Samuels mamma Ewa stannade ett tag så vi satt ute på verandan och drack kaffe och pratade.Vi kom in på ett ämne som är hemskt men finns för fullt på arbetsplatser runt om i landet,och mycket av det inom vården kom vi fram till.Det är skitsnack om arbetskompisar,varför slösa så mycket energi undrar jag på att hålla på på det viset,man blir ju så ledsen.

              

Så Ewa och jag kom fram till samma sak,vi arbetar för de gamla det är därför vi har det här jobbet och vi älskar det vi håller på med.Är det sen så att de snackar skit om oss också så låt dom göra det,huvudsaken är att vi själva vet att vi gör ett bra jobb.

                                       

Av Kajsa Varg - 17 april 2009 11:39

                                         

Har fått smaka årets första gubbar av Ann,tack snälla Ann det smakade utsökt. Delar med mig ett smakprov till alla andra underbara bloggare.

Av Kajsa Varg - 17 april 2009 11:34Denna vackra ros fick jag av Sussi,Tack snälla du för den.Kram på dig.

Av Kajsa Varg - 16 april 2009 23:08Kära bloggvänner! Allt vi ber om är att Du håller detta inlägg i cirkulation. Detta görs till minne av alla som drabbats av cancer. Ett ljus förlorar inget genom att tända ett annat ljus.

Låt detta ljus brinna!

Av Kajsa Varg - 16 april 2009 18:46

                                                 

Idag har man bara sovit,gubben ledig på f.m kommer upp och försöker väcka mig.Äldsta jäntan ringde och talade om att Embla bara står i fönstret och tittar efter mormor.Så kom ner och ät lunch med oss.

Jag var så trött så jag knappt kom ur sängen,när vi väl var där hos Emelie så åt vi tillsammans och Embla var ju naturligtvis jätteglad.

Sen fikade vi gott efter maten,så skönt att slippa fixa  mat själv.Senare frågar mamma Emelie när lillskruttan sitter i mitt knä,vem è bäst -mormor säger Embla så får man en puss,då riktigt myser man.Hon är ju 1år och11 mån,och så försekommen på att prata den lilla damen.Sen säger hon till mig när hon sitter i knät,-där mormors tuttar sen pekar hon ut i hallen och säger -där e mammas,Sen pekar hon på sig själv och drar ut sin kofta -mina därunder säger hon.´Hon e bara för söt.

Av Kajsa Varg - 15 april 2009 17:31

Den ledsna personen ska ej vara där den är vet ej hur den kommit dit och jag får ej bort den för den syns inte på redigeringen men däremot på bloggen.

 Idag har det varit en hemsk dag,inte haft någon ork alls.

Embla har varit på ett strålande humör idag inget ont als,men åker till doktorn imorgon för en koll utifall att det är något med örat.Bara att ta näsdroppar.                    

Jobbarkompisar som ringer och de ska ha nattmöte,chefen ringde idag att det är möte imorg.kväll alla ska komma helst.

Men jag vet ej om jag orkar gå på något möte,vill bara slippa är för slut att tänka på jobbet just nu.Imorgon är det också en träff hemma hos mina föräldrar om min mamma,de ska kika hur de bor och om det går eventuellt att ändra så hon kan komma hem sen en gång.Efter det är det sen anhörighets möte på sjukhuset i Östhammar om mor.Men farsan tyckte jag skulle stanna hemma när jag inte är kry,men vi får väl se hur det är i morgon.

Kan bli lite för mycket at röra ihop allt på en dag när när man är sjukskriven redan för man är utmattad av allt som varit,har svårt med stress och när det blir för mycket saker på G.Har märkt stor ändring på mig själv,nu när jag varit hemma en tid att jag stressat av mycket kan prata med mina barn på ett bra sätt och att jag kunnat börga lyssna när folk pratar.Förut gick det aldrig in var som en vägg emellan den man pratade med.Det börgar sakta sakta gå framåt tycker jag, men en sak jag märkt är att man måste leva som en sengångare bara ta det lugnt.

Just måste ju komma ihåg att skriva semester lappen också,den skulle vara inne imorgon sa chefen för hon höll på med semestrarna nu.Strul med sjukskrivn. semesterlappen ska vara inne,möte på jobbet,strulit på jobbet har haft en del förändringar som folk inte gillar,sjukkassan ringer och frågar om saker o ting.Måste ringa lönekontoret var något strul där med.HUR FAN SKA MAN ORKA DETTA;JAG ÄR SJUKSKRIVEN räcker inte detta.


Presentation


Kajsa-Vargs Blogg.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Klockan.

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Här kan du skriva lite mer privat.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se